Get Adobe Flash player
Serbian (Latin)Italian - ItalyEnglish (United Kingdom)


alt

Proizvodnja peleta kao energenta budućnosti, predstavlja još jedan korak u korišćenju obnovljivih izvora energije. Pelet kao biološki energent odlikuje se velikim koeficijentom korisnog dejstva i u upotrebi se pelet razlikuje od ostalih energenata po maloj emisiji sagorivih produkata.

Proizvodnja peleta predstavlja tehnološki proces presovanja usitnjenog osušenog drveta bez dodatka aditiva.

Pelet je materijal koji je u odnosu na druge energente pogodniji za skladištenje, čuvanje i samu upotrebu. Može se reći da upotreba peleta pored komfora koji pruža, ujedno predstavlja štedeći model za grejanje.

2 kg peleta ≈ 1 lit ulja za loženje;
1,85 kg peleta ≈ 1 m³ zemnog plina;
650 kg peleta zauzima 1 m³ prostora;
3 m³ peleta ≈ 1 000 lit ulja za loženje;
Potrošnja peleta 1 kg/h ≈ 5 kW snage.

Proizvodnja peleta ŠpikFire, u našoj fabrici u Ivanjici, počela je 03.09.2012. godine. Kapacitet proizvodnje peleta od preko 7 tona na sat garantuje uvek upotrebu svežeg drveta bez prisustva truleži čime se obezbeđuje visokok stepen kvaliteta i garantovana toplotna moć.

Proizvodnja peleta koja se ostvaruje u našoj fabrici se odlikuje konstantom kontrolom kvaliteta, zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji proizvodnje materijala od usitnjenog drveta i laboratorijskim analizama koje se ostvaruju u kontinuitetu i po nekoliko puta u toku svake smene. Pouzdanost kvaliteta određuje i najsavremeniji način sušenja materijala i obezbeđenje minimalne vlage ispod 8% (6.30 %) čime se kupcima peleta garantuje pouzdanost u radu njihovih kotlova. Selekcija vrsta drveta prilikom proizvodnje peleta obezbeđuje maksimalnu kaloričnu moć (min 4650 kcal) uz minimalan sadržaj pepela (0.92%). Receptura vrsta drveta prema sadržaju lignina, kao nosioca toplotne moći zbog prisustva ugljenika, je osnovni zadatak tehnologa u našoj fabrici.

Pelet proizveden u našoj fabrici testira se u jednoj od vodećih akreditovanih laboratorija u CATAS-u i po svim karakteristikama spada u sam vrh po svom kvalitetu. 

Pretraži

Galerija

29022008.jpg

fantonbaneri

Anketa

Kako Vam se svidja naš novi sajt?